Hvad er en stikledning? Reparation af stikledning

Kabel Reparation Elektriker og El-installatør tilbyder reparation af stikledning København og Sjælland. Overgravet eller beskadiget

En stikledning er den ledning som går fra elnettet f.eks. Radius, til din eltavle/elmåler i dit hus eller i den bygning som de er tale om. En stikledning kan findes i flere forskelle udgaver, der findes f.eks. nogle som fører el og nogle andre som fører vand.

Hvem ejer stikledningerne i Danmark?

Som regel er det dig selv eller dit elnetselskab som ejer stikledningerne i gaden. Radius har f.eks 220.000 elkunder, der mellem 2001-2010 tog imod tilbuddet om at overdrage ejerskabet af din stikledning til dem i stedet betale et fast stikledningsabonnement (forsikring) 

Ødelagt stikledning hvem betaler?

Der er nogle forskellige situationer som afgør hvem der betaler for stikledningen her præsenterer vi nogle forskellige senarier og eksempler, så at du nemmere kan finde ud af hvem der betaler regningen i den sidste ende. 

Slidt stikledning 

Hvis din stikledning er gået i stykker fordi at den er meget gammel og trænger til udskiftning og du ikke har en forsikring, så er det dig der skal betale omkostningerne for at reparere stikledningen, hvis du selvfølgelig ikke betaler for et abonnement eller en forsikring som dækker denne skade. 

Ejer dit net selskab kablet, så er de dem der sørger for reparation og betaling.

Et dyr gnaver hul på kablet

Her er det også dig som skal betale for reparation af stikledning selvom de er naboens hund som er kommet til at gnave kablet i stykker. 

Stikledning gravet over

Her er det den som gravet stikledningen over som betaler regningen for reparation af stikledning, hvis der er en ansvarsforsikring med i billedet som dækker en overgravet stikledning, så er det forsikringsselskabet som betaler reparationen af kablet. Den som gravet stikledningen over betaler selvrisikoen. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Brug for hjælp af Sjællands mest erfarne kabel reparatør

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.