Undgå at bore i et kabel eller et vandrør

Husband for hour home repairing service. Portrait of handyman drilling a hole in wall

Den eneste måde at forsikre sig om at man ikke kommer til at ramme et kabel eller et vandrør er at bruge en vægdetektor inden du borer …

At købe en vægdetektor er en god investering uanset om du skal  bore et eller flere huller i væggen? Du har måske hørt om vandlækager, eller ødelagte kabler, som personer bøvlet med efter de forsøgt at bore huller i væggen selv… Forlade med høje regninger efter reparation af vandskader osv. eller en ødelagt væg efter at de har boret et kabel over.  En løsning som kan fungere er en vægdetektor. (Obs. virker ikke altid)

Sådan fungerer en vægdetektor som bruges inden hulboring i væg

En vægdetektor bruges til at finde bolte, metal, elektriske kabler og undertiden endda fugt i vægge. Det er en relativt billig investering, hvis man ser på de besparelser, man laver ved at undgå at ødelæge f.eks. et kabel i væggen. 

Selvom der findes mange forskellige mærker på markedet, fungerer de i praksis på samme måde. De fornemmer, hvad der er bag / inden i vægge, så du nemt kan undgå at sætte et søm, bore eller skrue i noget, du ikke bør. Som elektriker ved vi at de dog ikke er 100% pålidelige, men de er bedre end ingenting. Se GIF (fra Hobbyman.se) hvordan en vægdetektor virker. 

 


Animationen her viser, hvordan lysdioderne ændres, jo tættere detektionen af målet er (i dette tilfælde metal).

Hvad skal man tænke på, før man investerer i en vægdetektor?

Før det første så er der ikke nogle garantier at en vægdetektor vil kunne bruges på din væg, i hvert fald ikke de billige du finder i dit lokale byggemarked. En billig vægdetektor kan koste omkring 150 – og en mere avanceret flere tusind.

Hvis du er kommet til at bore ind i et kabel, kontakt os, vi kan hjælpe dig med at reparere det ødelagte kabel. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Brug for hjælp af Sjællands mest erfarne kabel reparatør

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.